U bevindt zich hier : Startpagina » Yoga hulpmiddelen bestellen

Yoga hulpmiddelen bestellen

Bestel online Yoga hulpmiddelen

Portugees kurk
Afgewerkt met biologisch olie

Yoga Portugees kurk Prijs : 25,- ( per paar ) inclusief BTW, exclusief verzendkosten
Afmeting : 7 x 12 x 23 cm

Omschrijving :
Blokken worden veel toegepast in verschillende houdingen, bij voorbeeld in zittende houdingen ondersteunen ze benen, knieen, handpalmen. In zittende gedraaide houdingen helpen de blokken bij creeren van de juiste hoogte en evenwicht.

Afhankelijk van de toepassingen kun je het blok plaatsen op de korte , lange en brede zijde, en daarmee de juiste hoogte uitvoering van je houding.
BESTELLEN

Yoga bolster (kussen)
Yoga kussens online verkopen Katoen met kapon vulling, met binnenhoes en rits
Kleuren: Naturel, rood, blauw, olijfgroen, aubergine, zonnebloem en zwart

Prijs : 55,- inclusief BTW, exclusief verzendkosten
Afmeting : 70 x 27 x 17 cm
Verkrijgbaar in ronde of platte uitvoering

Omschrijving :
Bolster of kussens ondersteunen het lichaam terwijl je ontspant of strekt, zonder dat er spanning ontstaat. De vulling van een kussen bestaat uit katoen of kapok, maar dient stevig te zijn, zodat het de houdingen effectief ondersteunt. De yoga kussens bestaan uit een binnen kussen met een rits waardoor katoen of kapok kan worden verwijderd of juist aangevuld om het juiste persoonlijke gewicht te bereiken. Verder bestaat het kussen uit een wasbare katoenen buitenhoes.

Kussens zijn verkrijgbaar in ronde of platte vormen en hebben meestal een lengte van 70 cm. Naast de kussens die bij de gewone asana worden gebruikt , zijn er ook zgn. pranayama kussens, eveneens in ronde en platte vorm. De pranayama kussens ondersteunen de wervelkolom en borstkas bij pranayama beoefening.
BESTELLEN

Katoenen deken

Yoga dekens online verkopen Prijs : 14,- inclusief BTW, exclusief verzendkosten
Afmeting : 150 x 250 cm

Omschrijving :
Dekens zijn meestal van katoen en worden gevouwen zodat ze de rug ondersteunen, de borstkas te openen in liggende of rusthoudingen of bij de pranayama. In omgekeerde houdingen biedt een deken een goede ondersteuning voor de schouders en het hoofd, zoals in Salamba Sarvangasana.
De dekens zijn ook een simpele oplossing om hoogte in een houding te creeren, om de torso en wervelkolom rechtop te houden en als correctief middel als de uitvoering van een houding niet correct of moeilijk kan worden uitgevoerd.

In half opgevouwen vorm (3x) kan de deken ook comfort verhogend werken bij houdingen in een stoel of over een bank. Verder kan de deken zoals al eerder aangegeven in vieren gevouwen worden waardoor in zittende en gedraaide houdingen voldoende hoogte bereikt kan worden.
Verder kan bij beperkingen in de houdingen de deken ook gebruikt worden om hoogteverschillen te overbruggen.

De deken kan ook worden opgerold als ondersteuning in herstel of rust houdingen, en achteroverbuigingen, zoals in Vipariat Dandasana. Het verlicht de spanning in de borstkas, en op de dijbenen en enkels in Virasana en Adhomukha Virasana. Vouw dan de deken half in vieren en rol de deken vervolgens strak op.
BESTELLEN

Katoenen riem

Katoenen riem voor Yoga gebruikPrijs : 12,- inclusief BTW, exclusief verzendkosten
Afmeting : 4,00 x 250 cm

Omschrijving :
Riemen zijn een adequaat hulpmiddel bij strekking, maar helpen ook om blessures aan gewrichten en spieren te voorkomen en zijn daarom een effectief middel om de balans te vinden tussen spanning en ontspanning. Bijvoorbeeld in Supta Padangusthasana, Urdhvamukha Janu Sirsasana en Paripurna Navasana, waarbij de juiste spierspanning kan worden behouden zonder stress op te bouwen in de spieren en gewrichten.

Riemen overbruggen als het ware een bepaalde afstand, je houdt de riem stevig vast, maar zonder er krampachtig aan te trekken. De riemen zijn gemaakt van stevig katoen en hebben een metalen gesp aan een zijde , waardoor je riemen ook kunt koppelen in bepaalde houdingen waardoor een grotere lengte kan worden overbrugd.
BESTELLEN

Yoga als levenskunst

Yoga als levenskunst is de kroon op B.K.S. Iyengar's levenswerk Prijs : 27,90 inclusief BTW, exclusief verzendkosten

Omschrijving :
Yoga als levenskunst is de kroon op B.K.S. Iyengar's levenswerk : de studie van de gewijde geschriften en de toepassingen ervan op uiteenlopende gebeiden. In yoga als levenskunst ontvouwt en illustreert Iyengar het concept van de vijf omhulsels of geslaagden en hun integratie in de persoonlijke beleving (""van de uitwendige huid naar het meest innerlijke zelf") als een weg tot vrijmaking van onze verborgen vermogens.

In de beschrijving van dit proces in relatie tot het leven van alle dag presenteert zicht het thema van dit werk - ultieme vrijheid en "een toenemende beleving van meer vrijheid daar waar wij steeds meer zelfcontrole, gevoeligheid en bewustzijn ontdekken", wat ons in staat stelt het leven te leven zoals wij het wensen - dat daarnaast wordt voorgesteld als een equivalent voor het oplossen van de wereld vraagstukken.
BESTELLEN