U bevindt zich hier : Startpagina » Hatha Yoga

Hatha Yoga

Hatha yoga

Bij Yoga Pada beoefenen we een vorm van Hatha yoga


De yoga bij Yoga Pada leert je om onder alle omstandigheden het beste uit jezelf te halen. De asana's geven meer bewegingsvrijheid en ruimte in het lichaam.

In de houdingen werk je vanuit de grove laag van het lichaam, naar de subtiele lagen. Dit werkt op je bewustzijn, wat harmonie met jezelf en de omgeving geeft. Je krijgt meer energie.

Karaktistiek voor de Hauta yoga is dat we de asana’s op een krachtige manier beoefenen, met veel aandacht voor een correcte uitvoering. Spieren waar je geen weet van had, begin je te voelen. Alle cellen die slapen worden wakker. Door gedetailleerde aanwijzingen wordt gewerkt aan het zogenaamde "oplijnen" van je lichaam, om het meer in evenwicht en symmetrie te brengen.

De werkelijke betekenis van een yogahouding schuilt echter in de manier waarop ze de geest disciplineren; ook deze wordt krachtiger en flexibeler. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, bewustwording en ontspanning van het lichaam geven bewustzijn en rust aan de geest.

Een ander opvallend kenmerk van Hatha yoga is het gebruik van hulpmiddelen, zoals touwen, stoelen, dekens en kussens. Deze maken de Asana’s meer toegankelijk, stellen je in staat verder en dieper in een houding te komen en geven meer inzicht in de houding.

Een Hatha yoga les is praktisch. Onjuiste ingezette houdingen en fouten worden gecorrigeerd en inzichtelijk gemaakt. Je wordt aangemoedigd om je eigen vermogen aan te spreken en zelf de voor jou juiste weg te vinden.

Je leert je lichaam te respecteren en je grenzen en mogelijkheden te verkennen waardoor je je steeds sterker van jezelf bewust zult worden.

We werken vanuit een ultiem respect voor ieders eigen waardigheid en vrijheid. Beperkingen worden onderkend en er wordt rustig gewerkt aan verbetering hiervan.

Een zuiver, gezond, soepel en sterk lichaam met een heldere, kalme en evenwichtige geest, is het resultaat.