U bevindt zich hier : Startpagina » Yogalessen

Yogalessen

Yoga Lessen in Alphen aan den Rijn, Yogalessen voor jong en oud

Een yogales bij Yoga Pada begint met rustige oefeningen om de dagelijkse beslommeringen los te laten. We gebruiken bijvoorbeeld vooroverbuigingen. Deze asana’s zorgen ervoor dat je gaat loslaten.

In de volgende fase werken we aan het sterk en stabiel maken van je lichaam. We beginnen bij de basis, je voeten en zetten al onze gewrichten in de juiste positie. De asana’s in deze fase van de les wekken warmte op, geven energie en maken je actief en ontspannen tegelijk.

Uiteraard beginnen we met simpele oefeningen en werken we gezamenlijk toe naar meer complexe asana’s. Door duidelijke demonstraties en veel persoonlijke aanwijzingen komt iedereen verder in zijn of haar ontwikkeling.

Een les zal altijd afgesloten met Savasana: het leren ontspannen. Dit is een manier om een staat te bereiken waarin zenuwen en de spieren zijn toegerust voor de taken die ze moeten uitvoeren. De opgewekte energie gaat door het lichaam heen stromen. Pranayama, het beheersen van de ademhaling, vormt hierbij een vast onderdeel.

Je gaat energiek en ontspannen de deur uit, opgeladen met prana, levensenergie.