U bevindt zich hier : Startpagina » Geschiedenis Yoga

Geschiedenis Yoga

Geschiedenis Yoga

Yoga is een van oorsprong oosterse methodiek, die in het westen bekend is geraakt in de twintigste eeuw. Hoewel yoga natuurlijk je lichaam traint, is het veel meer dan ‘gymnastiek’. Bij yoga werk je voortdurend gelijktijdig aan je geest en lichaam, om tot een harmonische eenheid te komen.

In de jaren vijftig van de vorige eeuw lag de nadruk in het yogaonderwijs op ontspanning. Juist na de ellende van de oorlog was zachte ontspanning iets waar mensen op zaten te wachten, dacht men. Later ontstond pas de bewustwording dat het lichaam ook over intelligentie beschikt en dat lichaam en geest niet als gescheiden moet worden gezien.

Tegenwoordig ligt het accent vaak anders. Mensen hebben verschillende redenen om aan yoga te doen.

Yoga blijkt een goede manier te zijn om meer balans, eenheid en harmonie in je leven brengen, het is een manier om succesvol in het leven te komen staan. Het helpt bij verscheidene gezondheidsklachten en houdt je soepel. Ook de filosofie achter de oefeningen krijgt steeds meer aandacht. Voor sommigen wordt yoga een manier van leven waarbij de oosterse denkwijzen een belangrijke rol gaan spelen.